Ontwerpen Nieuwe Data Architectuur - Rick van der Lans - Adept Events (2024)

  • Waarom deelnemen?
  • Programma
  • Kosten Deelname
  • Sprekers
  • Locatie

Ontwerpen van een nieuwe data-architectuur

Digital transformation, datagedreven werken en de ‘informatie-economie’ zijn populaire termen in de boardroom. Ongeacht wat ze betekenen, deze termen houden in de basis allemaal hetzelfde in: de organisatie wil meer met data doen. Data moet breder, efficiënter en effectiever ingezet worden om bedrijfs- en beslissingsprocessen te verbeteren en te versnellen en hun competitieve kracht te vergroten. Technisch gezien betekent dit dat nieuwe vormen van datagebruik ingezet worden, zoals data science, selfservice BI, embedded BI, edge analytics en klantgedreven BI.

Helaas zijn de bestaande systemen die data leveren, zoals het datawarehouse en de transactionele systemen, dikwijls niet meer toereikend voor deze nieuwe, intensere en zwaardere vormen van datagebruik. De rek is uit de data-architectuur van bestaande data delivery systemen. Sommige van deze systemen zijn ook al meer dan twintig jaar oud en hebben veel veranderingen en extensies ondergaan. Ze kunnen de immer toenemende groei aan datagebruik qua schaalbaarheid en snelheid niet meer aan. Daarbij zijn ze log en inflexibel geworden waardoor het implementeren van nieuwe rapporten en het uitvoeren van analyses zeer tijdrovend is geworden. Kortom, de data-architectuur kan de huidige ‘speed of business change’ niet meer aan.
De conclusie van veel organisaties is dan ook: het is tijd voor een nieuwe, toekomstbestendige data-architectuur. Echter, dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een data-architectuur ontwerpen doe je immers niet regelmatig. Welke nieuwe technologieën zijn er momenteel beschikbaar? Wat is de invloed van o.a. Hadoop, NoSQL, big data, datawarehouse automation, data-streaming op de architectuur? Welke nieuwe architectuurprincipes zijn er eigenlijk? Hoe gaan we om met de steeds strengere regels voor data-opslag en analyse? En wat is de invloed van cloud platformen?

Dit tweedaagse seminar geeft antwoord op veel vragen die gesteld worden tijdens het ontwerpen van een moderne data-architectuur. Richtlijnen, stappenplannen, ontwerpcriteria, tips, ontwerpregels, use cases en praktijkvoorbeelden worden uitgebreid behandeld. Concepten en technologieën als data lakes, big data, datavault, cloud, datavirtualisatie, Hadoop, NoSQL, datawarehouse automation en anonimisatie van data komen hierbij ruim aan bod. Het seminar is gebaseerd op praktijkervaringen die de laatste jaren zijn opgedaan bij het uitdenken en realiseren van nieuwe data-architecturen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de organisatorische consequenties van een moderne data-architectuur en aan onderwerpen als datakwaliteit, data-governance, datastrategie en de migratie naar een nieuwe architectuur.

Leerdoelen

In dit seminar met Rick van der Lans krijgt u antwoord op de volgende vraagstukken:

  • Welk stappenplan moet doorlopen worden om te komen tot een data-architectuur? Van wensen-analyse via proof of concepts naar een data-architectuur.
  • Wat is het belang van een holistische aanpak bij het bestuderen van technologie, organisatie en architectuur?
  • Wat zijn praktijkvoorbeelden van nieuwe data-architecturen?
  • Hoe kan het gebruik van technologie binnen een data-architectuur geoptimaliseerd worden?
  • Hoe stel je een data-architectuur op?
  • Uit welke onderdelen bestaat een data-architectuur?
  • Wat zijn de use cases, voor- en nadelen van nieuwe technologieën en hoe beïnvloeden ze data-architecturen?
  • Wat te doen met bekende referentie-architecturen, zoals de Lambda-architectuur, de logische datawarehouse-architectuur en het data lake?
  • Aan welke criteria moet een data-architectuur voldoen?

Bestemd voor ú

Dit seminar is voor een ieder bestemd die vanuit zijn functie te maken heeft met de ontwikkeling van nieuwe of het aanpassen van bestaande data-architecturen, waaronder BI-architecten, business-analisten, datawarehouse- en databaseontwerpers, database-experts, consultants, technology planners, projectleiders, CTO’s en systeemanalisten.

Bovenaan de pagina bij Downloads kunt u de volledige PDF brochure downloaden.

[Bekijk het video-interview met Rick over Data Architecturen.]

Rick van der Lans

Managing Director
R20/Consultancy

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op het terrein van datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie. Als consultant heeft hij veel grote organisaties geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse- en big data architecturen.

Lees meer

Ontwerpen Nieuwe Data Architectuur - Rick van der Lans - Adept Events (6)

Van der Valk Hotel Utrecht
Winthontlaan 4-6
3526 KV Utrecht
Telefoon 030 8000 800

Van der Valk Hotel Utrecht is gelegen langs de A12 afslag 17 (Utrecht / Jaarbeurs / Kanaleneiland). U kunt parkeren in de parkeergarage van het hotel en ontvangt van ons na afloop een uitrijkaart. Ook met openbaar vervoer is het hotel zeer goed te bereiken. Vanaf Centraal Station Utrecht vertrekt er tijdens de spits iedere 7 minuten een bus (buslijn 63, 65, 66, 74 en 77) of sneltram (lijn 20 en 21) en arriveert u binnen 10 minuten bij het hotel. Voor vertrekpunten en -tijden van treinen en bussen kunt u kijken op www.9292.nlof bellen met 0900-9292.

Alhoewel het hotel beschikt over een ruime parkeergarage kunnen wij geen plaatsen garanderen. Wij adviseren daarom om met openbaar vervoer te reizen.

Van der Valk Hotel Utrecht biedt mogelijkheden voor overnachting. Echter, het hotel geeft geen korting op verblijf aan evenementbezoekers. Indien u er wilt overnachten zult u daarom via de reguliere wijze bij Van der Valk moeten reserveren.

Meer informatie over het hotel en de locatie vindt u opwww.vandervalkhotelutrecht.nl.

testimonials

André Gayetbi-specialist, Gemeente Maastricht

“Het is een leerzame en vooral toepasbare mogelijkheden om tot een verantwoorde data architectuur te komen.”

Evan Alexopoulosbi-specialist, Datahow

“Er gebeurt veel in de data wereld, dit event heeft mij een goed overview gegeven, zodat ik nieuwe ontwikkelingen kan plaatsen.”

Ton GovaartsEnterprise Architect, Open Universiteit Heerlen

“Rick van der Lans geeft een breed beeld van de verschillende database mogelijkheden en gaat ook de diepte in over onderwerpen als data science, data fabric, en data mesh.”

Paul van HattemBeheercoördinator BI-Systemen en Infrastructuur, Tata Steel Packaging

“In twee dagen een duidelijk overzicht van actuele architecturen. Voor- en nadelen worden aangeduid. Zet aan tot nadenken.”

Ben TeunissenEnterprise Data Architect, The Future Group

“Uitstekend overzicht en inzicht gekregen in de huidige data architecturen.”

Frans BurgerAnalist, Riviq

“Onderhoudende en leerzame dagen en ook nog met de nodige humor gebracht. Top dus.”

In-house Info

Wilt u deze sessie exclusief binnen uw eigen organisatie aanbieden voor een groep medewerkers? Een zeer aantrekkelijke optie met hoog rendement! Nu ook online of op locatie met deelnemers in de zaal plus online deelnemers.

MEER INFO

OOK INTERESSANT

02-04-2025

Congres over Datawarehousing & Business Intelligence met o.a. Alec Sharp, Peter Boncz, Jan Henderyckx en Mike Ferguson. Enkele topics: Data Architecture, Datamesh Light, Data Engineering & Analytics, Data Governance, Datamodelleren, Knowledge Graphs, Impact van GenAI. Toegang tot video recordings.

Alec Sharp e.a.

2 april 2025

Utrecht

Bekijk

03-04-2025

Intensieve halve dag workshop met Alec Sharp!

Concept Modelling for Business Analysts

Making Data Modelling a Vital TechniqueDeze workshop door Alec Sharp introduceert conceptmodellering vanuit een non-technisch perspectief. Alec geeft tips en richtlijnen voor de analist, en verkent datamodellering op conceptueel en logisch niveau met behulp van praktische technieken die betrokkenheid maximaliseren.

Alec Sharp

3 april 2025 (halve dag)

Utrecht

Bekijk

21-11-2024

Praktisch seminar met Nigel Turner

A Data Strategy for Becoming Data Driven

A Data Strategy for SuccessData driven worden behelst meer dan de inzet van nieuwe tools en technologie. Het grijpt in op business modellen, processen en vooral datamanagement. Dit seminar door Nigel Turner schetst de praktische stappen die nodig zijn om een haalbare datastrategie en aanpak op te stellen.

Nigel Turner

21 november 2024

Utrecht

Bekijk

11-11-2024

Boordevol oefeningen, schrijf nú in!

Training dimensioneel modelleren door datawarehouse autoriteit Lawrence Corr waarin de nieuwste technieken worden behandeld voor het vergaren van BI-requirements en het ontwerpen van effectieve datawarehouse- en BI-systemen. Een agile benadering voor dimensioneel modelleren.

Lawrence Corr

11 t/m 13 november 2024

Utrecht

Bekijk

18-11-2024

Praktische workshop met Alec Sharp!

Business-oriented Data Modelling Masterclass

Balancing Engagement, Agility, and ComplexityDeze workshop behandelt datamodelleren vanuit een non-technisch perspectief, en behandelt contextuele, conceptuele en gedetailleerde modelleertechnieken waarbij maximale betrokkenheid van de deelnemers centraal staat. Een intensieve cursus datamodelleren door Alec Sharp volop tips en richtlijnen.

Alec Sharp

18 t/m 20 november 2024

Utrecht

Bekijk

In-house only - 2 dagen

Practical Data Governance, Stewardship and Compliance

Data Asset Management en Governance zijn onontbeerlijk. Hoe past u dit toe in de praktijk en wat zijn de implicaties? Deze 2-daagse cursus biedt een solide ondergrond in Data Stewardship & Governance. Bovendien bereidt deze cursus van Chris Bradley u voor op het DAMA CDMP Data Governance examen.

Chris Bradley

Alleen als In-house beschikbaar

Bij u op kantoor

Bekijk

17-10-2024

Datavisualisatie – Dashboards en Data Storytelling

De logische stap naar inzichtHoe gaat u van data naar inzicht? Lex Pierik behandelt de stromingen in datavisualisatie, dashboards en grafieken, de belangrijkste producten en de rol en functie van datavisualisatie binnen organisaties. U doet hands-on ervaring op in twee ingebouwde workshops. [Live]

Lex Pierik

17 oktober 2024

Utrecht

Bekijk

BI-Platform

Business Intelligence, Datawarehousing, Big Data en DatamanagementWebsite op gebied van BI, datawarehousing, big data, analytics en data science maar ook datamanagement en datamodelleren. BI-Platform is een onmisbare bron van informatie met o.a. blogs door thought leaders, nieuws, (video)interviews, whitepapers, vacatures en agendarubriek en fraaie app.

Bekijk

Ontwerpen Nieuwe Data Architectuur - Rick van der Lans - Adept Events (2024)
Top Articles
The Home Depot Caguas Store in Caguas, PR 00726
Yseult hits Olympic stage as closing ceremony performer, shining light on music and modeling career
Star Wars Mongol Heleer
Canya 7 Drawer Dresser
Moon Stone Pokemon Heart Gold
4-Hour Private ATV Riding Experience in Adirondacks 2024 on Cool Destinations
Jazmen Jafar Linkedin
J & D E-Gitarre 905 HSS Bat Mark Goth Black bei uns günstig einkaufen
Practical Magic 123Movies
Braums Pay Per Hour
Missing 2023 Showtimes Near Lucas Cinemas Albertville
Nichole Monskey
Healing Guide Dragonflight 10.2.7 Wow Warring Dueling Guide
Spartanburg County Detention Facility - Annex I
Conan Exiles Colored Crystal
Sky X App » downloaden & Vorteile entdecken | Sky X
"Une héroïne" : les funérailles de Rebecca Cheptegei, athlète olympique immolée par son compagnon | TF1 INFO
360 Tabc Answers
Amazing deals for DKoldies on Goodshop!
BMW K1600GT (2017-on) Review | Speed, Specs & Prices
Menus - Sea Level Oyster Bar - NBPT
Xfinity Outage Map Fredericksburg Va
Shreveport City Warrants Lookup
Shadbase Get Out Of Jail
Ihub Fnma Message Board
Devotion Showtimes Near Regency Buenaventura 6
When His Eyes Opened Chapter 3123
49S Results Coral
Bursar.okstate.edu
Kelley Fliehler Wikipedia
Helloid Worthington Login
Renfield Showtimes Near Marquee Cinemas - Wakefield 12
Grays Anatomy Wiki
The Best Carry-On Suitcases 2024, Tested and Reviewed by Travel Editors | SmarterTravel
Help with your flower delivery - Don's Florist & Gift Inc.
Atlantic Broadband Email Login Pronto
Tmka-19829
Enjoy4Fun Uno
9781644854013
The Thing About ‘Dateline’
Ticket To Paradise Showtimes Near Regal Citrus Park
Colorado Parks And Wildlife Reissue List
Natasha Tosini Bikini
9:00 A.m. Cdt
Florida Lottery Powerball Double Play
Wolf Of Wallstreet 123 Movies
Cara Corcione Obituary
Mit diesen geheimen Codes verständigen sich Crew-Mitglieder
Germany’s intensely private and immensely wealthy Reimann family
Rétrospective 2023 : une année culturelle de renaissances et de mutations
Land of Samurai: One Piece’s Wano Kuni Arc Explained
Acellus Grading Scale
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5481

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.